Astaxanthine

Astaxanthine Vegan Caps 4mg

Astaxanthine staat bekend ook wel bekend als “De koning van carotenoïden”, omdat het de meest potente anti-oxidant is van alle onderzochte voedingsmiddelen.
Astaxanthine wordt gewonnen uit de microalg Haematococcus pluvialis.

Microalgen creëren astaxanthine om zichzelf te beschermen tegen stressvolle omgevingsomstandigheden. In de zomer, wanneer vijvers beginnen op te drogen, beschermt Astaxanthine de microalgen tegen DNA schade, zodat ze weer klaar te zijn om te groeien wanneer de volgende regen komt, zelfs als dat vele jaren duurt!

Dit opmerkelijke vermogen demonstreert de functie van astaxanthine als een uitstekende antioxidant. Studies hebben aangetoond dat natuurlijke astaxanthine afkomstig van microalgen meer dan 500 keer sterker is dan vitamine E en veel krachtiger is dan andere carotenoïden.

Het rijke, donkerrode pigment van astaxanthine geeft garnalen, krill en zalm niet alleen hun onderscheidende kleur, maar het helpt zalm ook met het uithoudingsvermogen dat ze nodig hebben om tot 2000 km stroomopwaarts te zwemmen naar de paaigronden!

Astaxanthine beschermt het DNA van de Haematococcus pluvialis microalgen tegen sterke straling van de zon en oxidatieve stress. Omdat de anti-oxidantwerking van astaxanthine en het onderliggende mechanisme daarvan wordt waargenomen bij zowel plant, mens en dier, is er veel onderzoek gedaan om de werking van astaxanthine te proberen te begrijpen.

In de afgelopen 25 jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en is er ook veel kennis onstaan over het belang van anti-oxidanten in het algemeen en astaxanthine in het bijzonder.. Net zoals  algen bescherming nodig hebben tegen dagelijkse oxidatiestress, heeft de moderne mens dat des te meer!

Oxidatie is een normaal en fundamenteel proces in een gezond lichaam, maar het is de onbalans in de richting van overmatige oxidatie die veel ziekten en aandoeningen bij mensen teweegbrengt.

Oxidatieve stress wordt in verband gebracht met een hele reeks aandoeningen waaronder hart- en vaatziekten, verminderde vruchtbaarheid, spijsverteringsproblemen, spieraandoeningen etcetera.

 

Every day Proper Nutrition

Red Infusion!

Astaxanthine wordt ook wel de “koning van de carotenoïden” genoemd. Carotenoïden zijn pigmentkleuren die in veel planten voorkomen en een goede gezondheid ondersteunen. De intens rode kleur van astaxanthine zorgt ervoor dat het vlees van zalm, krab, kreeft en garnalen roze worden. Ook flamingo´s danken hun kleur volledig aan hun astaxanthine rijke dieet!  Astaxanthine wordt in de hoogste concentratie aangetroffen in de spieren van (wilde) zalm. Dit is niet wat bij veel mensen dagelijks op het menu zal staan en kweekzalm is van een heel andere kwaliteit! Veel efficiënter is dus het nemen van een astaxanthine supplement!

Adres

SuperFoodISM

Moezelhavenweg 91

1043AM AMSTERDAM

The Netherlands

Bel ons

(+31)-20-3413410
(+31) 6-46024298

Email

info@superfoodism.com

Everyday.Proper.Nutrition.

Translate »