Maca

Maca. De Peruaanse Ginseng.

Onze maca poeder is afkomstig van biologisch teelt en vrij van extra toevoegingen. Oorspronkelijk afkomstig uit de Andesgebergte in Peru. Maca is een knolgewas. De enige plant die op zo’n hoogte kan overleven. De goede voedingsstoffen bevinden zich in de wortel van de Maca. Peruanen eten maca zoals wij aardappelen eten. De wortel van de maca wordt, na het oogsten, gekookt, gedroogd en vermalen tot poeder. 

Maca is een indrukwekkende superfood met een gebruiksgeschiedenis die duizenden jaren terug gaat, maar die nog niet zo lang geleden is geintroduceerd in de westerse wereld. Maca wordt ook wel “Peruaanse Ginseng” genoemd. Maca heeft veel te bieden voor beide geslachten en alle leeftijden en kan zich bogen op een breed scala aan voedingseigenschappen.

Maca (Lepidium Meyenii) is een meerjarige plant die hoog in de Andes groeit op een hoogte van tussen de 3.000 en 4.500 meter boven de zeespiegel. Qua kleur lijkt maca op een aardappel, maar het heeft de vorm van een grote radijs. De wortels zijn de onderdelen die worden gedroogd en verwerkt tot poeder.

Maca poeder gebruiken

 

Geniet van de moutachtige smaak van Maca poeder. Voeg de biologische Maca poeder toe aan uw smoothie, notenmelk of koffie. Het is ook lekker om de maca poeder te combineren met cacao. Voeg de poeder bijvoorbeeld toe aan desserts en andere cacaogerechten.

Maca is een voedingsmiddel en moet in voldoende mate geconsumeerd moet worden om de volledige voordelen te ervaren. Een eetlepel gemengd in een smoothie is de snelste en eenvoudigste manier om een goede hoeveelheid Maca binnen te krijgen. Overdoseren is niet mogelijk. Maca poeder heeft een zoetige smaak die wel iets weg heeft van butterscotch. De smaak van Maca poeder wordt ook weleens omschreven als een chocolade of vanilleachtige smaak.

Gemiddelde samenstelling van Maca:

*per 100g (about 7.5 tablespoons)

Protein — 14g per 100g, contains amino acids

Fiber — 7g per 100g

Vitamin C — 475% DV

Vitamin B2 — 21% DV

Vitamin B3 — 29% DV

Vitamin B6 — 57% DV

Calcium — 25% DV

Iron — 82% DV

Potassium — 57% DV

Copper — 300% DV

Manganese — 39% DV

Every day Proper Nutrition

Maca Root Pow(d)er

Maca is verwant aan broccoli, bloemkool, kool en boerenkool. Het heeft een lange geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik in Peru.

Het belangrijkste eetbare deel van de plant is de wortel, die ondergronds groeit. Het bestaat in verschillende kleuren, van wit tot zwart. 

Macawortel is een goede bron van koolhydraten, bevat weinig vet en bevat een behoorlijke hoeveelheid vezels. Het bevat ook veel essentiële vitamines en mineralen, zoals vitamine C, koper en ijzer.

Adres

SuperFoodISM

Moezelhavenweg 91

1043AM AMSTERDAM

The Netherlands

Bel ons

(+31)-20-3413410
(+31) 6-46024298

Email

info@superfoodism.com

Everyday.Proper.Nutrition.

Translate »