Kurkuma

De kracht van kurkuma!

 

Kurkuma poeder (geelwortel) word gewonnen uit de plant curcuma longa. Het wordt gemaakt van de wortel van de plant en staat bekend om de felgele kleur die het aan je gerecht geeft. Het wordt dus niet alleen als smaakmaker toegevoegd, maar ook als kleurstof. De zachte en warme smaak en aroma bepalen sterk de smaak van de Aziatische keuken. Voeg kurkuma toe aan sauzen, soepen, bonen,curry’s en smoothies !

 

Curcumine is where the magic is!

 

In de Indiase geneeskunde (Ayurveda) wordt kurkuma al duizenden jaren gebruikt. De laatste decennia is er veel onderzoeken gedaan naar kurkuma en veel van deze onderzoeken bevestigen wat de Indiërs al duizenden jaren wisten. 

Kurkuma dankt zijn voordelen met name aan het stofje curcumine welke in kurkuma voorkomt. De concentratie van curcumine in kurkumapoeder bedraagt ongeveer 3%. Om een maximale opname van curcumine te garanderen is het belangrijk om altijd een kleine beetje zwarte peper toe te voegen.

Dit verhooog de bio-beschikbaarheid met wel 2000 keer !

Kurkuma is een zeer goede bron van ijzer en mangaan. Mangaan is een belangrijk spoorelement dat onderdeel is van een aantal enzymen in het lichaam die betrokken zijn bij de energiestofwisseling. 

 

Turmeric, ground
2.00 tsp
4.40 grams
Calories: 16
GI: very low
Nutrient Amount DRI/DV
(%)
Nutrient
Density
World’s Healthiest
Foods Rating
manganese 0.34 mg 15 17.1 excellent
iron 1.82 mg 10 11.7 excellent
vitamin B6 0.08 mg 5 5.4 good
copper 0.03 mg 3 3.9 good
fiber 0.93 g 3 3.8 good

 

Kurkuma staat net niet in de top 10 van meest anti-oxidant rijke voeding, maar wel op een respectable 17de plek!

Het gemiddelde curcumine gehalte van Kurkuma is 3%

 

Every day PROPER NUTRITION 

Spice Up Your Diet!

Mix kurkuma poeder altijd met een beetje zwarte peper! Zwarte peper bevat namelijk de stof piperine. Piperine is een alkaloïde die staat bekend om zijn vermogen om de biologische beschikbaarheid van een reeks voedingsstoffen te verhogen.

In het geval van curcumine hebben verschillende onderzoeken aangetoond hoe piperine helpt bij de opname.  Een van die onderzoeken, gepubliceerd in Planta Med in 1998, toonde aan dat de biologische beschikbaarheid van curcumine met piperine bij mensen tot 2000% (!) toenam vergeleken met het gebruik van alleen curcumine of kurkuma.

 

Adres

SuperFoodISM

Moezelhavenweg 91

1043AM AMSTERDAM

The Netherlands

Bel ons

(+31)-20-3413410
(+31) 6-46024298

Email

info@superfoodism.com

Everyday.Proper.Nutrition.

Translate »