Chia Zaden

Chia Seeds

Heerlijk biologische en onbewerkt chiazaad afkomstig uit Mexico. Chiazaadjes zijn kleine ovale zaadjes met verschillende combinaties tussen de kleuren zwart, wit en grijs.

 

Chiazaad gezond

 

Chiazaad is een goede plantaardige bron van omega-3 vetzuren (ALA) en is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, waardoor het immuunsysteem ondersteund wordt. Chiazaad is een goede bron van ijzer en zink. Voldoende ijzer draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid. Voldoende zink draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.

 

Chiazaad recepten

Wanneer je veel sport is chiazaad een gezonde en verantwoorde manier om genoeg proteïne binnen te krijgen. Omdat chiazaadjes rauw gegeten kunnen worden kun je ze zo toevoegen aan je smoothie of ontbijt. Ze zijn ook lekker in salades en of een mueslimix. Tip: meng het door het deeg wanneer je koekjes of brood gaat bakken of maak een heerlijke chiazaad pudding.

 

 

 

Every day Proper Nutrition

High In Fibre!

Chia en de kracht van vezels

Voor volwassenen geldt het advies om zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag binnen te krijgen. Maar gemiddeld krijgen we slechts 20 gram vezels binnen op een dag, waarvan mannen iets meer vezels (22 gram) binnen krijgen dan vrouwen (18 gram). 

De gemakkelijkste manier om de vezelinname te verhogen, is door meer plantaardig voedsel te eten, zoals fruit, groenten, noten, zaden en onbewerkte granen. Chia zaden bestaan voor 34% uit vezel! 

 

Adres

SuperFoodism

Moezelhavenweg 91

1043AM AMSTERDAM

The Netherlands

Bel ons

(+31)-20-3413410
(+31) 6-46024298

Email

info@superfoodism.com

superfoodism.com

Everyday.Proper.Nutrition.

Translate »